2017-es áttekintés jegyenként

KOS

HIVATÁS: 2014 vége óta a karrierjének és az új céljainak nagyon mélyreható megalapozása zajlik. Ami azóta történt, az még tovább fejlődik, hiszen van még min csiszolgatni, például a hosszabb távú tervei területén. Az eddigi lendületességében időnként visszafogottságot él meg, de ezek később előnyére fognak válni, mivel most helyeződik új alapokra az idén decemberben induló új élete.

EGÉSZSÉG: Időnként furcsa tüneteket észlel magán, amelyet vagy nem is tudnak beazonosítani, vagy nem tud(nak) mit kezdeni velük. Május végéig ez még hasonlóan folytatódik. Ebben az időszakban fel kellene derítenie, hogy miért jobb folyton félnie, és miért nem meri megélni az egységet önmagában. Az év második felében elkezdheti más formában is megélni a belső folyamatokat, például alkotásokban.

SZERELEM: Az elmúlt éve egy nagy meglepetéssel végződött a párkapcsolat területén. Bármi volt is ez, most nagyon fontos, hogy ne a félelmeire alapozva menjen tovább, hanem lássa meg, mi az, amit ön megtehet a kapcsolatáért, és mit kell a másikra hagynia. Február és június között néhány régi eseményt és érzést kellene lezárnia, hogy aztán teljes lendülettel belevethesse magát a jelen boldogságába.

BIKA

HIVATÁS: Néhány éve tartó, hol felpörgős, hol passzív szakaszokkal tarkított helyzetben van, és néha azt hiszi, tudja, merre tart, néha pedig csak azt látja, hogy mennek a napok számolatlanul. Az év első felében jobban tud a céljaira fókuszálni, a hátralevő időszak az áttekintéseké. Eljön az ön ideje is, a következő év egy rakétakilövéssel lesz egyenértékű, de ehhez most kell letennie az alapokat, önmagában is.

EGÉSZSÉG: Talán kicsit belelustult abba, amit csinál, nem talál benne kihívást, élvezetet vagy igazi célt. Bár alapvetően a Bika kényelmes, mégis kell, hogy legyen célja és érezni akarja a biztonságot. Ha nagyon ragaszkodik a már megszerzett pozicióhoz, de nem tud abban újat létrehozni, akkor bemerevedhetnek az izületei. Fejfájás rohamok is jöhetnek, úgyhogy igyekezzen több időt tölteni a természetben.

SZERELEM: 2014 decembere óta tart egy mély időszaka, melynek az a célja, hogy megláttassa önnel az igazi értékeit, és hogy ezekre szüksége van a világnak. A kapcsolatok és szerelem területén 5 éve él meg nehéz tapasztalatokat, de legkésőbb az idei év végén látni fogja, hogy mire volt jó mindez. 2017-ben csodálatos, felemelő és mély szerelmet élhet át, akár egy új kapcsolatban, akár a régiben is.

IKREK

HIVATÁS: Januártól májusig valami egészen érdekes módon kell megközelítenie a dolgokat: a belső iránytűje alapján. Április végéig sok döntést hoz meg a céljait és a karrierjét illetően, melyeket folyamatosan össze kell egyeztetnie a családjával. Vállalkozásában január végéig úgy halad, ahogy legszebb álmaiban elképzelte, utána kicsit küzdősebb lesz június közepéig.

EGÉSZSÉG: Az élet fintoraként önnek, aki racionálisan közelíti meg a dolgokat, az egészsége azon múlik, mennyire tudja megélni az érzéseit. Áprilistól szeptemberig régi emlékek jönnek fel, elfeledettnek hitt szerelmek, fájdalmak és történetek, melyek mind elengedésre várnak. Ha ezt meg tudja tenni, akkor októbertől egy testileg-lelkileg egészségesebb korszak köszönt be.

SZERELEM: 2014 vége óta egy nagyon mozgalmas és tapasztalatokkal teli időszakot él meg a párkapcsolat, szerelem területén. A Szaturnusz a kapcsolatok házában olyan tanításokat hoz, melyek egész életére nézve fontosak, és ezekkel tud továbblépni egy tartós és boldog élet felé. Április elejétől augusztus közepéig a régi, utána pedig az új tanulságokat kell magáévá tennie.

RÁK

HIVATÁS: Idén hatalmas átalakulásokon megy át az egzisztenciális céljait tekintve. Januárban még csak ötletel, februárban és márciusban már a tettek mezejére lép, és felpörgeti a motorokat, aztán tavasszal kicsit visszavesz. Itt kell áttekintenie, hogy az új tervei félelmekre vagy illúziókra épülnek-e. Ha ezektől sikerül megtisztulnia, akkor júniustól öné a terep.

EGÉSZSÉG: Az otthonában, családjában jelenlevő konfliktusok és drámák idézhetnek elő egyensúlyvesztést, illetve egyéb tüneteket a derék és medence tájékon február és június között. Ehhez persze a munkájában bekövetkező változások és felelősségvállalás is hozzájárulhat, ezért a legjobb az lenne, ha folyamatosan odafigyelne a testére, és a belső egyensúlyára.

SZERELEM: Ha még nem talált párra, akkor egész évben lehetősége van arra, hogy a munkája és napi teendői révén kapcsolatra leljen. Ez október és december között még inkább valószínűvé válik, és ez a viszony nagyon szenvedélyes lesz. Párkapcsolatban élők áprilistól augusztusig újragondolhatnak olyan helyzeteket, amelyek konfliktust okoztak, és pontot tehetnek a feszültségek végére.

OROSZLÁN

HIVATÁS: Januárban még olyan álmokat kerget, amelyeket fontosnak vél, de idővel átminősíti ezeket. Április közepéig van ideje áttekinteni az életét és a céljait, majd ezután már újult erővel veti bele magát a karrierje tervezésébe. Júniusban beindul a pörgés, és onnantól mindent meg tud teremteni, amibe hajlandó energiát fektetni. Év végén aztán tisztán körvonalazódik, miért is érdemes tovább küzdenie.

EGÉSZSÉG: Áprilistól augusztus végéig érdemes figyelnie a lábaira, és a csípőjére. Fontos tudnia, hogy nem bír elviselni bármit, nem mindegy, hogy mivel azonosul, milyen célokat tűz ki maga elé, mert a teste egy idő után leköveti a lelke állapotát, és ha nem azokat a célokat tűzte ki, melyeket lelkileg is értékesnek ítél meg, akkor a test habozás nélkül jelez. Ezt hívjuk betegségnek.

SZERELEM: Februártól passzív állapotba kerül és úgy érzi, mintha régi filmeket nézne. Márciusban felpörögnek az események és azt sem tudja, hova kapjon a sok történésben, de valószínűleg ez a sok esemény csupán mutatni szeretne valamit önnek, nem pedig konkrét történéseket hozni. Az élet júniustól lesz igazán izgalmas, mert innentől egy egészen más jellegű kapcsolódást élhet meg, mint eddig valaha.

SZŰZ

HIVATÁS: Idén, egészen december végéig olyan tevékenységeket tud és van értelme végezni, amelyekkel megalapozhat egy új jövőt, vagy másik életcélt. Alapvetően ön nem az a típus, aki tervezés és felkészülés nélkül vág bele bármibe, de most fontos, hogy meglegyen a hite is abban, amit végre szeretne hajtani. Áprilistól szeptemberig lassabban haladnak a dolgai, itt inkább csak erősítsen, és ne kezdeményezzen.

EGÉSZSÉG: Az egészségi állapota leginkább azon múlik, mennyire érzi szabadnak magát bizonyos szabályoktól. Nem a totális szabadság elérése a cél, hanem csupán azokat a korlátokon kellene túllépni, amelyek mereven tartják, és nem engedik, hogy élvezze az életét. Idén a biztonságának megalapozásához fontos új életszakasz beindítására van lehetőség, már csak az a kérdés, hogy meg meri-e tenni, vagy ragaszkodik a megszokott régihez.

SZERELEM: Januárban és az ősz elején sok esélyt kap arra, hogy rátaláljon egy bensőséges szerelemre, vagy szorosabbra fonja a kapcsolatát a párjával. Június és december között számos alkalommal visszaköszönhet a múlt, egy régi párja bukkanhat fel, vagy olyan helyzeteket él át, amelyek déjá vu érzést okoznak. Hasznos, ha jobban átgondolja, hogy vajon miféle vizsgáztatást hoz az élet ilyen események képében, mert ezzel időt spórol meg.

MÉRLEG

HIVATÁS: Az egész év a kapcsolatok építéséről szól, akár külföldön vagy külföldiekkel is. Azok az ismeretségek, melyekre most tesz szert, jövőre gyümölcsöző együttműködést hoznak, és elősegítik a céljai teljesülését. Fontos, hogy idén rugalmasan kezelje a munkájában beálló változásokat, és mindig együtt tudjon áramlani az eseményekkel. Elengedhetetlen, hogy meglegyen a hite, amellyel látja maga előtt, ahogy teljesülnek a céljai.

EGÉSZSÉG: Február vége és március közepe között figyeljen jobban magára, valamint júniusban és július végétől októberig. Ezek azok az időszakok, amelyekben hajlamosabb megfázni, és kevésbé koncentrálni az úton. Júniustól november végéig vissza-visszatérő problémák léphetnek fel, és lehetséges, hogy folyamatosan félre is diagnosztizálják. Idén a comb és a csípőtájéka lehet érzékenyebb.

SZERELEM: Az évek óta tartó furcsa hullámzások a szerelem, párkapcsolat területén továbbra is jellemzőek lesznek, de 2017-ben elérhet egyfajta stabilitást. A párkapcsolatban élők összeköltözhetnek, illetve saját otthonra találhatnak. A párt keresők a közvetlen környezetükben vagy akár a családjuk révén találhatnak egy nagyon komoly esélyeket ígérő kapcsolatra.

SKORPIÓ

HIVATÁS: Márciusban jól teszi, ha felülvizsgálja a félelmeit, és elkezdi letisztítani a gondolatait a folyamatos körbe-körbe járkálástól. Áprilisban saját magát akadályozza, és annyira túlpöröghet, hogy nem lesz energiája arra, amit itt elindíthatna – ha jobban tudna koncentrálni. Júliusban aztán fantasztikus ötletei jöhetnek, de fontos lesz, hogy a környezetétől függetleníteni tudja magát.

EGÉSZSÉG: Leginkább a feje fájhat, mert annyira sok teendője és gondolkodnivalója van – pedig talán többre menne azzal, ha mindig csak a jelenre és a következő lépésre fókuszálna. Nőgyógyászati és nemi szervek tünetei esetén érdemes végiggondolni, hogy mennyire tud kapcsolódni az érzelmi életében, akár a párjához, akár a gyerekeihez, és hogy meg tudja-e élni a saját érzéseit.

SZERELEM: Az év elején sok új ismeretséget köthet, de talán nehezebben engedi most bele magát a kapcsolatokba. Júniusban hatalmas érzelmi töltést kaphat, és ennek hatására alaposan elgondolkodik azon, hogy eddig milyen feltételekkel volt benne egy kapcsolatban. Októberben gyermekáldás, vagy akár egy új szerelem is becsöppenhet az életébe, amelytől a lelke is szárnyra kel.

NYILAS

HIVATÁS: A nagy tervek végrehajtásának ideje a január és a júniustól októberig tartó időszak, itt tud olyan szerződéseket kötni, amellyel mindenki nyer. Az év első felében a múlt lerendezésével lesz elfoglalva, legyen ez akár egy jogi ügy vagy kapcsolati békéltetés. Az év utolsó negyedében kevésbé fog a jövőbeni célokra koncentrálni, inkább egy új élet megteremtéséhez kezd alapokat ásni. A karácsonyi időszak elhozza az anyagi stabilitást is.

EGÉSZSÉG: A most jelentkező tünetek, egészségügyi problémák nagy része arról szól, hogy nem érzi magát a helyzete magaslatán, nem tud a céljaira koncentrálni, avagy nincsenek is céljai. Márciusban rájön, hogy mennyire fontos önmagában és a saját terveinek, vágyainak létjogosultságában hinnie, valamint a kapcsolatait rugalmasan kezelnie, és ezt gyakorlatban is megélheti a rákövetkező 7 hónapban.

SZERELEM: A tavasz kezdetén magasra csaphatnak a szenvedély lángjai, de nem árt, ha alaposan utánanéz, hogy mennyire vállalható ez a kapcsolat. Egészen az őszi hónapokig tele lesz új ismeretségekkel és csodálatos kapcsolatokat köthet, de mintha mindig hiányozna valami belőlük. Októberben aztán megéli azt a belső izzást is, amit annyira keresett addig.

BAK

HIVATÁS: Egészen december végéig egyfajta álomutazásban vesz részt, amely egy tanulási fázis betetőzéseként arra szolgál, hogy előkészítse a Karácsonnyal beköszönő új időszakát. Mindemellett januárban és az év második felében értékes kapcsolatokat köthet, olyan lehetőségek jönnek, mellyel mindenki nyer. Idén elfogadóbbá válik az elvárásaiban.

EGÉSZSÉG: A meszesedések, kövesedések és csontrendszerben, fogakban jelentkező tünetek esetén számoljon azzal, hogy talán túl mereven áll bizonyos kérdésekhez. Csípő, comb tájékon jelentkező húzódások, fájdalmak arra figyelmeztetik, hogy olyan dolgokkal kísérletezik, amelyek nem igazán a szájíze szerint valók, csupán valamiféle berögzült elvárásnak akar megfelelni.

SZERELEM: A szerelmi életének az alakulása szorosan összekapcsolódik azzal a személyiségi fejlődési ívvel, amely néhány éve jellemző. A jegyében levő Plútó elengedtet önnel régi szokásokat, kapcsolatokat, melyek már nem építik, és hoznak újakat, melyek értékesek. A stabil, jól működő párkapcsolatokban is kiszanál néhány régi félelmet, szokást, konfliktust, és újraéleszti önökben az elfogadó szeretetet.

VÍZÖNTŐ

HIVATÁS: Egészen szeptemberig van ideje arra, hogy jogilag megalapozza azt, amibe bele szeretne kezdeni. Az új tervek és célok megvalósításához támogatást kap az ősz kezdetén. Talán nem úgy érzi, hogy azt az életet éli, amiről mindig is álmodott, de mindennek megvan a maga ideje. Gondolja végig, mit szeretne, és keresse meg a gondolkodásában azt, ami ezt akadályozza.

EGÉSZSÉG: Egész évben az élet azt vizsgálja, hogy mivel azonosul, milyen célokat tűzött ki maga elé, és ezek mennyiben az önéi. Április és szeptember között át kell tekinteni az értékrendjét, és ennek megfelelően érzékeltetheti a teste önnel, hogy mennyire jár jó úton. Néha előre jelez derék- és csípőtájékon, néha pedig csupán utólag leköveti az eseményeket. Ha folyamatosan figyel magára, tudni fogja, mit üzen a teste.

SZERELEM: Idén nagy esélye van egy titkos szerelem beköszönésének. Ez talán annak köszönhető, hogy nem teljesültek bizonyos vágyai, és már lemondott a kezdeményezésről, vagy az újrakezdésről, és inkább a könnyebbik utat választja. Régi szerelmek emléke is feldereng, de ezzel sem az új életét készíti elő, tehát ideje, hogy utánajárjon, mitől fél, és elébe menjen annak. Nyáron és ősszel sok lehetősége lesz ismerkedni és új kapcsolatra találni, vagy a régiben megújulni.

HALAK

HIVATÁS: Amennyiben mások pénzével dolgozik, vagy a biztosítási szakmában van, akkor ez lehet az ön éve. Ezen kívül minden olyan munka most jól működik, ami a dolgok mögötti összefüggésekkel foglalkozik, pl a pszichológia, az ezoterikus tudományok, valamint az olyanok, amelyek az elengedéssel függenek össze. Egyébként ez egy előkészítő év, amikor megalapozhatja a jövőre kezdődő irányváltást, és most kapcsolatokat építhet.

EGÉSZSÉG: Ami ebben az évben feltűnik, az sokszor a biztonságérzetéhez kapcsolódik: vajon mitől érzi magát biztonságban, szabad-e megtennie bizonyos dolgokat, van-e joga hozzá. A hite is megkérdőjeleződhet, illetve az, amiből felépül a hite. Talán mert most jött el az ideje, hogy dolgozzon ezen a témán. Fejfájás, derékfájás jöhet elő, ezek esetén gondolkodjon el azon, milyen irányba tart az élete, és mennyire felel ez meg önnek.

SZERELEM: Nagy lendülettel és szenvedéllyel kezdi az évet, és hiszi, hogy amit most beletesz, az meg fog térülni. Júniusban kicsit szárnyaszegetté válhat, de aztán elkezd dolgozni önben egy új erő, amely megmutatja, hogy talán eddig nem jó alapokra épített. Nem a félelmek elkerülése a cél, hanem az, hogy bátran bele merjen vágni abba, amitől fél. Novemberben ez már jól fog menni, és a szerelem a mindennapjai részévé válik.

 

Hozzászólás